ul. H. Sucharskiego 2, Rzeszów (0-17) 866 13 06 Uczelniany Koordynator Programu Erasmus+  

  DSC8364

Innowacyjność oferty dydaktycznej, umiędzynarodowienie kształcenia oraz wysoko wykwalifikowana kadra to podstawowe cele, które stawia sobie każda licząca się europejska uczelnia. Podążając tą ścieżką, WSIiZ nie tylko zachęca, ale i wspiera swoją kadrę dydaktyczną oraz pracowników administracyjnych w doskonaleniu międzykulturowych kompetencji oraz w zdobywaniu międzynarodowego doświadczenia. 

 

Dzięki Programowi Erasmus+ pracownicy dydaktyczni naszej Uczelni mają możliwość:

  • prowadzenia zajęć dla studentów uczelni partnerskich,
  • doskonalenia swoich umiejętności dydaktycznych,
  • wymiany doświadczeń z zagraniczną kadrą naukową,
  • poszerzania wiedzy w danej dziedzinie,
  • zainicjowania interesującej współpracy uczelniami oraz instytucjami z zagranicy,
  • poznania systemów kształcenia w innych krajach, a także
  • poznania innych kultur.

Dzięki posiadaniu Karty Uczelni Erasmusa nasza Uczelnia jest uprawniona do podejmowania następujących działań w kategorii wymiany pracowników:

  • wyjazdy nauczycieli akademickich w celu prowadzenia zajęć dydaktycznych w uczelniach partnerskich za granicą (STA - Staff Teaching Assignments);
  • wyjazdy pracowników uczelni do partnerskich szkół wyższych oraz do innych współpracujących instytucji, organizacji, przedsiębiorstw w celach szkoleniowych (doskonalenie kompetencji zawodowych, poszerzanie wiedzy w danej dziedzinie, udział w szkoleniach, "work shadowing" itp.), STT - Staff Training.

Zapraszamy do zapoznania się z zasadami organizacji wyjazdów kadry naukowo-dydaktycznej w ramach programu Erasmus+.

 

O nas


Strona internetowa współfinansowana ze środków Komisji Europejskiej w ramach Programu Erasmus+ 2014/15 (OS). Projekt odzwierciedla jedynie stanowisko ich autora i Narodowa Agencja Programu Erasmus+ oraz Komisja Europejska nie ponoszą odpowiedzialności za umieszczoną w nich zawartość merytoryczną.

Konkurs Fotograficzny - IV edycja

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej.